Hot Yin Yoga

10554941_10155328739520066_457300117_n

I den asiatiske filosofien finner vi solen ( yang) og månen ( yin) som står i kontrast til hverandre. Solen er sterk og kraftig, som en beskyttende far, og månen er myk og omsorgsfull som en mor.

Oversatt til yoga språket er yin yoga en mykere side av yoga sammenlignet med de  sterkere stilene som Bikram og Vinyasa yoga.

Denne klassen fokuserer sterkt på å slappe av kroppen i å komme inn i yin posisjonene for å oppnå en dypere strekk som ikke bare stimulerer det muskulære men også både ledd og leddbånd.

Hver positur holdes over en lang periode, ofte inntil 10 minutter og faktisk noen ganger lengre! Det kan kanskje høre ut som en lett klasse, men yin er utrolig utfordrene på mange plan:

Først og fremst har mange av oss en travel og stressende hverdag, og derfor er det å finne ro, stillhet og avspenning en stor utfordning i seg selv.

Videre gjør den  lange tiden i hver positur at musklene strekkes dypere og lengere enn noen annen type trening de fleste av oss er vant med, følgelig kan dette lede til meget intense fysiske og følelsessmessige gjennombrudd.

Enda yin er bra uavhengig av andre yoga stiler, kan man virkelig også se dets fulle skinnende utbytte i kombinasjon med en yang stil yoga som Bikram og Vinyasa yoga.

Både de sterke og myke sidene av yoga komplimenterer hverandre, noe som fører til balanse og generell velvære.