01 Jeg ble svimmel/kvalm første gang i rommet, er denne yogaen for meg?
02 Hvor ofte trener jeg? 
03 Jeg har ikke trent på evigheter, er alt håp ute?
04 Denne yogaen kan da virkelig ikke være for meg?
05 Kan jeg miste vekt med Bikram Yoga?
06 Hvor lenge varer klassen?
07 Trenger jeg å booke plass?
08 Hva om jeg er stiv som en stokk?
09 Jeg er forkjølet – should I stay or should I go?
10 Din første gang – Hva å forvente?
11 Klær – hva har man på seg?
12 Klassen
______________________________________________________

01. Jeg ble svimmel/kvalm etter første gang i rommet, er denne yogaen for meg?
Du er ikke den første, og blir sikkert ikke den siste, som kommer inn i rommet og lurer på om noen har glemt å sette på aircondition. Første gangen jeg kom inn i rommet visste jeg ikke en gang at det skulle være varmt. Jeg tenkte at 40 mennesker rundt meg kan ikke ta feil, og fulgte flokken som en annen sau pakket inn i ull. Resh, som gjorde denne yogaen i et annet sauelandskap, Australia, hadde pakket seg godt inn i fleece for anledningen. Og vi klarte oss – det vil du også! (anbefaler likevel ullfrie plagg).

Svetten er der for deg som din beste venn og private aircondition. Den sørger for at kroppen din holder normal kroppstemperatur – så ikke tørk den svetten, omfavn den! Etter hvert bryr kroppen din seg mindre om svetten, og du savner den om det blir lang tid imellom øktene.


02. Hvor ofte trener jeg?
Du trener så ofte som du kan og har lyst til. En til to ganger i uken gir merkbar forskjell i forhold til null ganger. Nok til å holde kroppen ved like, en vond nakke løsner opp, søvnen er mer i balanse og huden får mer fukt.

Ønsker du å gjøre større endringer i din kropp, det være seg på flere plan, anbefaler Bikram og Emmy Cleaves at man trener minimum tre ganger i uken. Da kan man kjenne merkbare endringer i for eksempel det endokrine systemet, regulere stoffskiftet og åpne opp ryggraden til et nytt nivå. Det er fort gjort – en gang blir til tre som blir til fem. Ganske snarlig er det kroppen som ber deg gå til din Bikramklasse, den klager litt når den ikke får sitt påfyll og energi.

Vi anbefaler alle å benytte seg av vårt introtilbud: så mange ganger som mulig i dine 15 første sammenhengende dager. Dette gir deg et godt innsyn og en smakebit på hva denne yogaen kan gjøre for deg.

03. Jeg har ikke trent på evigheter, er alt håp ute?
Overhodet ikke! Her blir vi alle kastet inn i rommet, endret i vår fysikk og holdning, fort og riktig. Så om du ikke har trent siden Brå brakk staven, kommer du raskt inn i dette. Litt tøft i begynnelsen, men det er det uansett :-)

04. Denne yogaen kan da virkelig ikke være for meg?
Den mest utbredte misforståelsen om Bikram Yoga er at man tror det er ment for dem som allerede er i sin beste form. Absolutt ikke! Dette er yogaen som FÅR deg i din beste form, uansett hvor kroppen din er når du begynner. Dette er en yogaform hvor øvelsene er enkle å forstå og samtidig gir deg en god utfordring i hver klasse.

Den passer til den som ønsker å trene seg i form etter en gammel skade, en som trener seg opp til å løpe maraton neste sesong eller en som ønsker å komme igang med trening etter mange år uten. Om du er 18 eller 65 år, mann eller kvinne, frisk som syk – denne yogaen er for deg!


05. Kan jeg miste vekt med Bikram Yoga?
Mange opplever at kroppen gir nye impulser når de begynner med Bikram Yoga. Hvilken og hvor mye mat samt søvnbehov er områder som gjerne endres, av seg selv, innenifra. Ønsker du å endre din vekt bør du trene tre til fem ganger i uken. Husk, det er lettere å trene ofte, enn sjeldent, da holder legemet seg mykt og fornøyd. 

06. Hvor lenge varer klassen?
Hver Bikram klasse varer i ca 90 minutter. De andre klassene varer mellom 60-90 minutter. 
Sett alltid av nok tid til både før og etter klassen, slik at dette blir ditt sted for påfyll og ikke stress.


07. Trenger jeg å booke plass?
Alle klassene fungerer som drop-in, uten at du trenger å booke plass i forkant. Har du et kort hos oss kan du booke deg inn på nettet via vår webside. Det kan være stor pågang til klassene, for å sikre deg plass er det greit å booke inn på forhånd. Vi holder alltid av ekstra plasser på drop-in til hver klasse. Har du forhåndsbooket en plass, er det fire timer avbestillingsfrist, ellers vil timen bli belastet.


08. Hva om jeg er stiv som en stokk?
Da er du vår favorittelev! Bikram sier alltid: – Jo dårligere form du er i eller jo stivere du er, desto mer er denne klassen som skapt for deg. Hvilket potensiale – og du merker endringer raskt, motiverende er det dermed også! Snart kan du kile deg selv under tåballene, og om ikke, så er det også fint.


09. Jeg er forkjølet – should I stay or should I go?
La kroppen guide deg her. Er du litt harket og hostete kan faktisk denne timen være det elementet som gjør deg til en frisk fisk etterpå. Som tommelfinger-regel sier vi at har du feber blir du hjemme, da ønsker kroppen å jobbe selv med å drepe dine baselusker.

10. Din første gang – Hva å forvente?
Forvent minst mulig og kom med et åpent sinn for det som ligger foran deg.

11. Klær – hva har man på seg?
Du lurer kanskje på hvorfor en del ser ut som de er på vei til stranden – og det på en helt vanlig mandag midt i januar! Feil land? Neida, nå har sommeren kommet her til Oslo også, året rundt.

Kle deg komfortabelt, hva enn det måtte være. Ha heller noe litt ettersittende på deg enn en stor tung T-skjorte i bomull. Den blir i veien etter fem minutter, tung av svette. Om du foretrekker tights eller shorts, føl deg fram. Husk at du svetter som om du kommer rett fra dusjen, kle deg deretter.

12. Klassen
Bikram klassen varer i 90 minutter. Likevel, sett av nok tid. Kanskje kan klassen gå noen minutter over, og vi blir i klassen hele veien gjennom. Dette er din tid, for påfyll, ikke stress.

Tilbake til toppen