Bjørg Schøyen

Bikram Yoga Teacher, Hot Core Vinyasa Teacher, Vinyasa Flow Teacher, Yin Yoga Teacher

Bjørg Lande har vært sertifisert bikram yogalærer siden 2012. Samme år begynte hun å undervise hos BYO.

 

Her foreteller hun litt av sin historie.

 

“Vi bodde i en 3 års periode i Brussel hvor min samboer var utestasjonert ved den norske ambassaden,  der  kom jeg i  kontakt med Bikram yoga for første gang. 

 

Jeg traff en norsk kvinne som hadde begynt på Bikram Yoga og inviterte meg med. Jeg var skeptisk men stilte opp dagen etterpå i altfor mye klær og med en litt overlegen mine, dette var sikkert enkelt og kanskje også litt kjedelig. Etter å ha prøvd all slags sportslige aktiviteter med høyt tempo i mange år, kom det som et sjokk på meg at dette var yoga! 

 

Jeg trodde man satt i lotus stilling og pustet. Men der tok jeg feil, jeg ble i fyr og flamme fra første stund, den fantastiske følelsen denne formen for yoga gir, var noe jeg aldri hadde opplevd før. 

 

Jeg gikk 5 dager i uken fast og ble helt avhengig, selv om kroppen min var både stiv og det verket i alle mine slitte ledd, skjønte jeg at dette var tingen for meg. Spesielt svettingen liker jeg veldig godt, man føler seg totalt gjennomtrent etter hver klasse, ingen klasse har noen gang vært en skuffelse, alltid den samme gode følelsen etterpå.

 

Jeg reiste på Teacher Training i Los Angeles 2012, det har jeg ikke angret på. Det var en spennende og svært spesiell opplevelse på mange måter. 

 

Jeg jobber nå jevnlig som instruktør på Bikram Yoga Oslo, hvor jeg stortrives både med personalet og elevene.  

 

Det beste med å være lærer er å glede og inspirere, elevene er så takknemlige og glade etter en klasse. Bikram yoga dekker alt, styrke, spenst, utholdenhet, kondisjon, disiplin og mental pleie. 

Etterhvert har jeg også fått øyene opp for andre yogaformer. Det er godt for kropp og sinn og kombinere ulike sjangere. Jeg prøvde core vinyasa og elsket det fra første stund, så ble det noen yin klasser også etterhvert. Jeg ble inspirert og bestemte meg for å utdanne meg videre. I høst dro min datter og jeg til Zanzibar og fullførte en 200 timers Teacher Training. Fantastisk opplevelse og erfaring og nå underviser jeg både Yin og Vinyasa core /flow i tillegg til Bikram yoga. 

Når man driver med yoga blir man aldri mett, det er så mye å lære og utforske og forstå, det er en vitenskap, en livsstil og et "must" i hverdagen uansett hvilken yogaform du gjør.  Finn din Yoga ❤

 

Follow us

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

Creation and design Resh- Bikram Yoga Oslo