top of page

Mette Pettersen Moe

Jeg er nok over snittet opptatt av trening og helse. 

Jeg verdsetter det å stå opp om morgenen med en kropp som fungerer bra, mer enn veldig mye annet. Det gir meg frihet og valgmuligheter til å kunne gjøre det jeg vil.

 

Bikram yoga ble jeg kjent med for et år siden. Mest fordi min mann sverget til det og fikk meg med. Lite visste jeg om hvor mye jeg ville verdsette det.

Føste gang jeg var med var en tøff opplevelse, mest av alt mentalt. Jeg er vant med å fikse det meste a fysiske utfordringer, men her jobbet hodet mot meg. 

BY utfordret meg på en måte jeg virkelig trengte. Dette var i tillegg trening jeg kunne overføre til triatlon. Jeg så nytte effekten umiddelbart.

 

Avklimmatisering til konkurranser i varmere strøk var en bonus.

Stressmestring under konkurranse en annen. Det å svømme med 100-vis av mennesker i åpen vann, med trange våtdrakter, kaos og åndenød, krever at jeg ofte må holde hode kaldt og fokusere på å holde roen. Nettopp noe jeg vikk trent på her. På BY er det fokus på å kontrollere pusten, selv om den vil løpe fra deg, "mind over matter" Det handler om å ta kontrollen over situasjoner du kjenner at det er lett å miste kontrollen i. Perfekt for meg.

En siste bonus og kanskje den beste, er at man jobber med hele kroppen, symmetri, balanse, og mest fra innsiden. En side som ofte blir neglisert av meg.

Etter min 2. fødsel slet jeg voldsomt med ryggen, bekkenløsning som satte ryggen min på prøve. Mye sykling har gjort korsryggen min til tider tøff å takle. Noen små prolaper har det desverre blitt. Når jeg trener mye, hender det at ryggen går på en smell. Nå har jeg funnet "kuren". Med rett fokus og riktig utførelse av øvelsene (lett å jukse i starten) blir ryggen så utrolig mye bedre, at jeg selv har vanskelig for å tro det. 

 

Planen min var å trene BY aktivt i 3 mnd for å få en bedre balansert kropp (og hode). Men etter 3 mnd klarte jeg ikke å slutte, går på Bikram Yoga Oslo 3-4 ganger i uken. Har skjønt at dette er bra for meg. En treningsform som sannsyneligvis vil vare livet ut <3

bottom of page