top of page

Mirja Luukkonen

Mirja Luukkonen representerer Norge i kickboxing i november 2013, og bruker Bikram Yoga som et verktøy i sine forberedelser.


Les hennes tanker her om kombinasjonen med kickboxing og yoga:


Mirja, 32 år, mamma, student i kinesisk medisin, klar for VM i kickboxing og utøver hos Bikram Yoga Oslo.
“Angst og frykt har preget livet mitt siden jeg var barn og jeg har slitt mye med usikkerhet, aggresjon, frustrasjon og sinne.I mitt møte med kickboxing så oppdaget jeg at disse skulle skape store utfordringer for meg. Da jeg kom på et nivå med konkurranse og prestasjonsrettet trening, gikk angsten  helt i stå.
Jeg har derfor i mange år jobbet hardt for å møte angsten og frykten og finne måter å komme meg videre på for å kunne leve et liv som kan gi meg selv og andre glede. Jeg har mange en gang tenkt på å gi opp i tøffe stunder, men har funnet ut at jeg ikke er en som gir seg.

Min første praksis i bikram yoga  rørte noe i meg hvor jeg tidlig i prosessen skjønte at her var det mye å hente, ikke bare mentalt, men også fysisk iht til belastningsskader som jeg har pådratt meg i idretten.


Jeg var alene i rommet, selv med mange rundt meg. Varmen var uutholdelig og hjertet pumpet raskt, ubehaget trigget frykten i meg og jeg jobbet meg gjennom timen med pusten og tenkte : dør jeg?? Nei Mirja ,dette klarer du, du er jo fighter, du gir deg aldri!! ( pluss at jeg så alle da andre menneskene i rommet som mestret dette).
De samme følelsene kan komme i kampsituasjon og jeg opplever at  bikram yoga gir meg styrke og innsikt til å møte utfordringene i livet og idretten. Det er en krevende mental trening og utfordring. Den lærer meg mye om ” mind over body”, slik lærer jeg å komme dypere i kroppen og gi slipp på spenninger og frykt. Bikram yoga gir meg muligheten til å lære om min egen  tilstedeværelse på godt og vondt. Noen dager vil jeg bare flykte, men det kan jeg ikke, jeg er  i rommet og der må jeg være til det er slutt, så da kan jeg velge hvordan jeg møter det som kommer.. Det samme er det med  ringen i kickboxing. Ingen steder å flykte, ta kontroll eller mist den helt. For meg er kontrollen også å bare slippe taket å la meg selv være med der jeg er, tilstedeværelse og tålmodighet.

Jeg har hatt store utfordringer med å se på meg selv som idrettsutøver, fordi  jeg har følt meg så annerledes enn de som jeg ser på som idrettsutøvere.Alltid vært søkende og tenkende og aldri klart å bare ha fokus på idretten og ingenting annet. Men jeg har med tiden funnet ut at jeg trenger ikke defineres, jeg gjør kickboxing fordi jeg elsker de stundene jeg står i min egen kraft og kjenner hvor sterk jeg er, og alle slag og spark fra motstanderen føles som bomull og jeg beveger meg som en sommerfugl i mellom angrepene. Dette er idretten min og jeg utøver den.Den gir meg også mulligheten til å gi til andre, dele og hjelpe utifra mine erfaringer. Nå etter 10 år så er jeg tatt ut til å representere Norge i VM i fullkontakt kickboxing i Tyrkia 30 nov-8 des 2013. Dette er veldig stort for meg og veien hit har vært lærerik og til tider svært utfordrende. Jeg har lært så mye om meg selv og viljen til å fortsette  å kjempe, og nå er jeg så heldig å få utøve bikram yoga som hjelper  meg med å stå i min egen kraft, være sterk, stole på meg selv og som minner meg tilstadighet på å holde ut:) Birkam yoga og kickboxing = sant!!

bottom of page